Archeologen zoeken naar resten van de oude stadsmuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen zoeken naar resten van de oude stadsmuur. © Annina Romita

Archeologen graven naar stadspoort: ‘Oldenzaal is complexe archeologische puzzel’

OLDENZAAL - Stap voor stap wordt steeds meer duidelijk over de rijke historie van Oldenzaal. „Een complexe, archeologische puzzel”, vindt archeoloog Thomas Spitzers, die hoopt met de speurtocht naar de oude stadspoort aan de Deurningerstraat weer een stukje aan die puzzel toe te kunnen voegen.     

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Heks'nkaas uit Oldenzaal komt met vegan-variant van bekende dip: ‘Niet iedereen wil dierlijk product’

  Heks'nkaas uit Oldenzaal komt met ve­gan-variant van bekende dip: ‘Niet iedereen wil dierlijk product’

  OLDENZAAL - De uit Oldenzaal afkomstige smeerdip Heks’nkaas introduceert vanaf deze week een veganistische variant op de roomkaas. Heks’nkaas komt met een vegan versie, die geen enkel van dieren afkomstig ingrediënt bevat en toch vrijwel dezelfde smaak heeft als de inmiddels bekende Twentse lekkernij. De Heks'nkaas Vegan is vooralsnog eerst alleen verkrijgbaar bij 800 filialen van Albert Heijn.