Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Schipper en stadsarchivaris Niels Bakker van Oldenzaal © Robin Hilberink

Archief Palthe Huis in Oldenzaal deels verplaatst naar stadhuis

OLDENZAAL - Een deel van de archiefcollectie van het Palthe Huis wordt ondergebracht in het stadsarchief in het stadhuis. Het bewuste materiaal wordt in het museum onder slechte condities bewaard. Verplaatsing is daarom noodzakelijk om de stukken veilig te kunnen stellen voor de toekomst.

De verplaatsing van een deel van de museumcollectie van het Palthe Huis gebeurt op verzoek van het museum. Het gaat om archiefstukken van de voormalige Oudheidkamer (voorloper van het Palthe Huis) met daarin uniek historisch materiaal uit de 18de, 19de en 20ste eeuw, waaronder een aantal persoonlijke, familie- en bedrijfsarchieven met betrekking tot Oldenzaal. Zou dit materiaal onder de huidige omstandigheden bewaard blijven op de zolder van het Palthe Huis, dan dreigen de stukken verloren te gaan.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.