Volledig scherm
© Shutterstock

Auto's mogelijk niet langer welkom
op Oude Oldenzaalsestraat in Oldenzaal

OLDENZAAL - Buurtbewoners hebben bij de gemeente Oldenzaal hun beklag gedaan over sluipverkeer en hardrijders op de Oude Oldenzaalsestraat. De gemeente wil de straat nu afsluiten voor gemotoriseerd verkeer.  

Het is niet de eerste keer dat de gemeente gemotoriseerd verkeer op de Oude Oldenzaalsestraat wil weren. In februari 2006 deed zij ook al een poging. Vanuit de buurt kwamen toen meerdere bezwaren op dit besluit, waarvan enkele tijdens een hoorzitting gegrond zijn verklaard.  De gemeente besloot toen alleen de Ootmarsumsedijk af te sluiten en een jaar lang te kijken wat het effect is van die afsluiting op de Oude Oldenzaalsestraat. Ook werd afgesproken dat de gemeente de weg alsnog zou afsluiten als er zich in de tussentijd gevaarlijke verkeerssituaties voor zouden doen.  

Verlaging maximumsnelheid 

Omdat de meldingen vanuit de buurt bij de gemeente binnen bleven komen, werd in 2011 de maximumsnelheid verlaagt naar 30 kilometer per uur en zijn er wegversmallingen aangelegd. Dat bleek niet  voldoende, want vorig jaar trokken buurtbewoners, basisscholen De Linde en De Esch en kinderdagverblijf Kiekeboe weer bij de gemeente aan de bel. Zij beklaagden zich over onveilige situaties tijdens het halen en brengen van kinderen. 

Omrijden via Essenlaan 

Vooral in de ochtendspits is het er oppassen geblazen voor sluipverkeer van en naar Weerselo. Automobilisten houden zich bovendien niet aan de maximumsnelheid. Voldoende aanleiding voor de gemeente om de straat in het tweede kwartaal alsnog af te sluiten voor automobilisten. Die moeten dan gebruik gaan maken van de Essenlaan. Het is nog niet bekend vanaf welk punt de straat wordt afgesloten. Omwonenden kunnen nog zienswijzen indienen.