Volledig scherm
PREMIUM
In Oldenzaal zijn transformatorkastjes beschilderd. Er zijn er nu 12 van de 21 klaar. Op de foto Cor Lap bij een kastje aan de Piet Heinstraat. © Robin Hilberink

Beschilderde meterkast sorteert verrassingseffect in Oldenzaal

OLDENZAAL - Steeds meer Oldenzaalse straten worden opgefleurd met door kunstenaars beschilderde transformatorkastjes. 14 van de in totaal 21 kasten zijn klaar. Het project krijgt straks een vervolg, waarbij inwoners zelf een ontwerp voor een schakelkast mogen indienen. 

Ze staan verspreid over de stad en zorgen er met hun vernieuwde uiterlijk regelmatig voor dat passanten even stoppen om het kunstwerk te bewonderen. „Ik vind het heel verrassend hoe het leeft”, zegt initiatiefneemster en projectleider Clara Welhuis over de beschilderde transformatorkasten. „Er wordt echt over gesproken.” En dat betekent dat het doel van Welhuis is bereikt. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.