Bewoners straat in Oldenzaal in verzet tegen plan Björn Kuipers

VideoOLDENZAAL - Het plan van supermarkteigenaar Björn Kuipers om een parkeerterrein aan te leggen in de Glindestraat in Oldenzaal blijft de gemoederen bezig houden. Het gros van de bewoners slaat nu op de trom.  

Quote

Die extra parkeer­plek­ken hebben een aanzuigen­de werking

Toon Reysoo, Buurtbewoner

Even leek het er op dat de storm was gaan liggen. Maar nu ook het merendeel van de bewoners van de Glindestraat zich verzet tegen de mogelijke komst van veertig extra parkeerplekken in hun straat, laait de discussie toch weer op. Het parkeerterrein zou dan weliswaar iets verderop in de straat komen te liggen, op de plek waar nu nog vier woningen van de WBO staan. 

„Maar die extra parkeerplekken hebben wel een aanzuigende werking”, vreest Toon Reysoo. „Er rijdt dan nog meer verkeer door deze straat,  waardoor de verkeersonveiligheid toeneemt.” Reysoo is, samen met zijn buren Ineke Vloothuis, René Postma, Bep en Dianne van der Zande, niet de eerste die zijn beklag doet over het plan van Kuipers. 

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.