Volledig scherm
De wijk Zuid-Berghuizen is woensdag 20 november het decor voor de actie ‘Boef in de wijk’, waarbij de waakzaamheid van buurtbewoners op de proef wordt gesteld. © Thierry Schut

Bewoners van Berghuizen op
jacht naar ‘boeven’ in de wijk

OLDENZAAL - In de wijk Zuid-Berghuizen, onder meer in de Mariastraat, zijn de afgelopen maanden diverse pogingen gedaan tot inbraak of insluiping. Reden voor de gemeente Oldenzaal om woensdag 20 november samen met de politie en Kansrijk Berghuizen het interactieve spel ‘Boef in de wijk’ te spelen.

‘Boef in de wijk’ is een realistisch spel waarbij een bericht over een  verdacht persoon of ene verdachte situatie wordt verspreid via een aantal WhatsApp-buurtpreventiegroepen (aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@oldenzaal.nl o.v.v. ‘Boef in de wijk’).

Om 14.00 uur gaan politieteams de wijk in om in bepaalde delen van de buurt te controleren of ramen open staan of deuren niet zijn afgesloten. Ook worden verdachte situaties in scene gezet om te kijken of buurtbewoners het alarmnummer 112 bellen en de Whatsapp-teams in de buurt aanslaan.

Wit voetje

Op plekken waar een inbraakgevoelige situatie wordt aangetroffen, wordt een wit voetje achtergelaten, het symbool voor het voetspoor van de inbreker. Het spel duurt tot 16.00 uur. Ter afsluiting van de actie is er ’s avonds vanaf half acht een bewonersavond in de boerderij Stakenboer. De resultaten van de actie bekend gemaakt en de politie komt met tips voor het tegengaan van inbraak.