De koeien van Leo Elfrink staan nu nog op stal, maar per 1 mei worden twee of drie koeien verplaatst naar het weiland van zijn buurman.
Volledig scherm
De koeien van Leo Elfrink staan nu nog op stal, maar per 1 mei worden twee of drie koeien verplaatst naar het weiland van zijn buurman. © Frans Nikkels

Bijna alle koeien van Leo uit Glane gered van de slachtbank

GLANE/OLDENZAAL - Leo Elfrink mag van Natuurmonumenten niet langer zijn koeien in het weiland aan de Burgemeester Wallerstraat laten grazen. Elfrink zag geen andere oplossing dan zijn zes koeien naar de slacht te brengen, maar de redding is nabij. 

  1. ‘Maanmannetjes’ vrolijken grauwe fietstunnel in Oldenzaal op

    ‘Maanmanne­tjes’ vrolijken grauwe fietstun­nel in Oldenzaal op

    De fietsers die dinsdag gebruikmaakten van de fietstunnel aan de Oosterikweg in Oldenzaal moeten verbaasd hebben opgekeken. Gehuld in beschermende witte overalls en voorzien van stofmaskers was een groep kinderen bezig met het aanbrengen van graffitikunstwerken op de tunnelwanden en -plafond. De ‘maanmannetjes’ waren leerlingen van de groepen 7 van de Oldenzaalse basisscholen De Esch en De Linde. Zij mochten de afsluiting van het project Schoon Oldenzaal voor hun rekening nemen.
    Oldenzaal