Onder het toeziend oog van dominee Johannes Palthe en zijn vrouw presenteren auteur Rijn van Welij en Sandra Schipper (directeur van het Palthe Huis) de kroniek over dit oeroude Twentse patriciërsgeslacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder het toeziend oog van dominee Johannes Palthe en zijn vrouw presenteren auteur Rijn van Welij en Sandra Schipper (directeur van het Palthe Huis) de kroniek over dit oeroude Twentse patriciërsgeslacht. © Robin Hilberink

Boeiend koffietafelboek over familie Palthe, een oud geslacht van bestuurders, predikanten en fabrikanten

Aan de hand van het oude patriciërsgeslacht Palthe schreef Rijn van Welij een familiekroniek die een boeiend inkijkje biedt in zeven eeuwen Twentse geschiedenis. Van middeleeuwse devotie en oorlogen tot het stichten van een fabriek en het besturen van de eerste auto’s en vliegtuigen. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”