Volledig scherm
Terwijl burgemeester Patrick Welman goedkeurend toekijkt, planten diens voorganger Theo Schouten en Toos Achterweust een boom in het Oldenzaalse Prominentenbos. © Robin Hilberink

Boom voor Toos en Theo in Prominentenbos Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Prominentenpark aan de Griekenlandlaan heeft er sinds dinsdagmorgen twee nieuwe bewoners bij. Als blijk van waardering voor hun inzet en verdiensten voor Oldenzaal mochten Toos Achterweust en oud-burgemeester Theo Schouten beiden een boom planten in dit park. 

Schouten plantte de zilverlinde die hij eind vorig jaar bij zijn afscheid als burgemeester kreeg aangeboden. Op een feestelijke middag ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van museum De Pelgrim kreeg Achterweust afgelopen zomer een tamarix overhandigd.  Een cadeau voor haar grote inspanningen om De Pelgrim van de grond te krijgen én de moeite die het haar kost om het museum aan anderen over te laten.

Sporthelden

In het Prominentenpark waren eerder al bomen geplant voor een aantal oud-bestuurders van de stad, voetbalscheidsrechter Björn Kuipers, voormalig notaris Wim Gaalman , oud-WBO-directeur Oude Elberink, buutreedner Gait Bult, wijlen Bas Slatman (ecoloog), IVN-man Bert Wellink en lokale sporthelden als schaatsster Frederique Ankoné en judoman Gerrit Eissink. Om de overlevingskans van de bomen zo groot mogelijk te maken, worden ze altijd in het najaar geplant.