Brrr! 200 mensen beginnen januari met een duik in het Hulsbeek

VideoEr had zich een laagje ijs op het water gevormd, de mist dwarrelde bevroren omlaag. Het weerhield 200 mensen er niet van het nieuwe jaar te beginnen met een duik in het Hulsbeek. Allemaal hadden ze zo hun redenen.

„We wanted to do something stupid”, zeggen Pratik en Vishal met een grijns als ze over de half bevroren vijver bij het Outdoor Challenge Park uitkijken. Zoals alle deelnemers hebben ze inmiddels de oranje Unox muts op het hoofd. De jonge mannen zijn studenten uit India en volgen de masteropleiding mechanical engineering aan de Universiteit Twente. Om de stille wat eenzame vakantieweken door te komen had de universiteit een lijstje gemaakt met leuke activiteiten. De nieuwjaarsduik stond er ook op. Even tussendoor terug naar huis konden ze niet bekostigen.

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.