Volledig scherm
Het nu gesloten pand aan de Kleibultweg © Dennis Nengerman / News United

Burgemeester Oldenzaal sluit pand waar vorige maand groot drugslab werd ontdekt

OLDENZAAL - De burgemeester van Oldenzaal heeft het pand aan de Kleibultweg waar vorige maand een drugslab werd aangetroffen voor de de duur van in ieder geval drie maanden gesloten. Zo meldt de gemeente Oldenzaal deze vrijdag. Het pand is inmiddels verzegeld. Na de vondst van het drugslab werden al twee verdachten aangehouden.

Burgemeester Welman van de stad heeft op grond van het Damocles-beleid nu besloten het pand de komende periode op slot te houden. Dat is ook te lezen op aanplakbiljetten op het gebouw aan de Kleibultweg, die deze vrijdag zijn opgehangen. 

De sluiting heeft als doel de rust en veiligheid in de omgeving terug te brengen. Burgemeester Welman roept verhuurders nogmaals op om goed te controleren aan wie ze panden verhuren.

Grote ontruiming

Het drugslab werd begin november ontdekt in Oldenzaal. Vele grote tanks met vloeistoffen, gasflessen en blauwe containers werden uit het pand gehaald. De politie is de hele dag bezig geweest met de ontruiming. Bij het onderzoek waren de recherche en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) betrokken. Tijdens het onderzoek is gebleken dat het laboratorium al een tijdje in productie was. Hoe lang precies is nog niet duidelijk.

Bij de ontmanteling van het drugslab werd destijds al een 33-jarige man uit Soest gearresteerd. Een 38-jarige man uit Oldenzaal werd later aangehouden. Meer arrestaties worden nog steeds niet uitgesloten. Het onderzoek naar het lab is volgens de gemeente Oldenzaal nog in volle gang.

Bekijk hieronder beelden van de ontmanteling van het drugslab: