Patrick Welman, burgemeester van Oldenzaal,  hoopt dat de mensen dit weekeinde thuis van de zon genieten.
Volledig scherm
Patrick Welman, burgemeester van Oldenzaal, hoopt dat de mensen dit weekeinde thuis van de zon genieten. © Robin Hilberink

Burgemeester Welman spreekt de Oldenzalers toe: ‘Mensen, geniet van de zon, maar blijf thuis’

OLDENZAAL In een toespraak op Facebook doet burgemeester Patrick Welman deze zaterdag een beroep op het gezonde verstand van de inwoners van Oldenzaal. Belangrijkste boodschap: „Blijf thuis.”

In de toespraak spreekt Welman zijn medeleven uit naar de mensen die met het coronavirus in aanraking zijn gekomen. Tegelijk zegt hij met zijn gedachten te zijn bij de ondernemers, de onderwijzers, de mensen in de zorg, de ouderen, maar ook de kinderen en hun ouders die uit hun ritme zijn. „Ik heb diep respect voor iedereen die de stad draaiende houdt.” 

Laat de zon binnenkomen

Ook vraag hij de inwoners om nog even afstand te houden en thuis te blijven. „Want alleen dán krijgen we corona onder controle. Dus ook dit weekeinde: geniet van de zon, in de tuin of op het balkon. Zet de ramen open en laat de zon binnenkomen. Maar trek er niet op uit, want dat kan nog niet.”

Kijk naar elkaar om

Hij sluit af met het dringende advies: „Mensen, kijk naar elkaar om. Digitaal, telefonisch of per post. Sámen zijn we Oldenzaal.”