Carnaval 2020 uit de startblokken: dit zijn de hoogheden uit Noordoost-Twente

VIDEOOLDENZAAL - Het is de officieuze aftrap voor het nieuwe carnavalsseizoen, het eerste weekeinde van het nieuwe jaar. Dan komen de meeste hoogheden tevoorschijn, afgelopen weekeinde zelfs zeven. Onder hen ook de stadsprins van Oldenzaal. 

Halverwege het tellen van de stemmen voor de nieuwe prins van Oldenzaal begon het te kriebelen bij president Bert Kock van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. „Toen zag ik aankomen dat Rob Hofland de hoogheid zou worden en als kameraden hadden we ooit al eens gezegd dat als een van ons gevraagd zou worden, de ander secretaris zou zijn.” En dat gebeurde want de 49-jarige Rob Hofland kwam zaterdagavond in zalencentrum Rouwhorst tevoorschijn als jubileumhoogheid van Oldenzaal met sik Bert (49) aan zijn zijde. 

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.