Riëtte Kruize,directeur van het Oldenzaalse stadstheater De Bond
Volledig scherm
Riëtte Kruize,directeur van het Oldenzaalse stadstheater De Bond © Annina Romita

Carnavalsfeest voor jeugd in Stadstheater De Bond? Het zou volgend jaar zomaar kunnen!

OLDENZAAL  - Riëtte Kruize denkt dat er volgend jaar een carnavalsfeest voor jeugd in Stadstheater De Bond gehouden kan worden. Het zou voor de jeugd onder 18 jaar een oplossing kunnen zijn.

De directeur van De Bond meldde zich in de discussie omtrent de leeftijdsgrens van 18 jaar. Jeugd onder die leeftijd is op carnavalszondag niet welkom in de café's in het centrum van Oldenzaal. „Ik vind dat er iets voor deze groep moet komen, en onze theaterzaal kan wel ruim 350 jongeren aan. Carnaval is voor veel jeugd hét feest van het jaar, maar dan moeten ze wel ergens naar binnen kunnen”, vindt Kruize.

0.0 feest met artiest

Kruize denkt aan een 0.0 feest met een artiest, vergelijkbaar met Losser. „Met een paar partijen moeten we dit van de grond kunnen krijgen.”

Te kort dag

Overigens heeft de Blaanke Boeskeulkes deze week nog alles op alles gezet om dit weekeinde nog een feest voor deze doelgroep van de grond te krijgen. „Dat lukt niet, te kort dag”, zegt Mart Davina, voorzitter van de jongerenvereniging. „Ook vergunningstechnisch is het onmogelijk, maar volgend jaar is het natuurlijk een ander verhaal.” 

Gemeente en Stapstad

Naast de Blaank'n en Stadstheater De Bond hebben ook de gemeente Oldenzaal en Stichting Stapstad toegezegd mee te willen denken.