Gereia in Oldenzaal.
Volledig scherm
Gereia in Oldenzaal. © Street View

Coronabesmetting in verpleeghuis Gereia in Oldenzaal

OLDENZAAL - In verpleeghuis Gereia in Oldenzaal is één bewoner besmet geraakt met coronavirus. De persoon wordt geïsoleerd verpleegd door personeel in beschermende kleding. Het is de derde besmetting binnen een instelling van zorggroep Sint Maarten. Eerder waren besmettingen ontdekt in Ootmarsum en Denekamp.

Woordvoerder Giovanni Oddo van het coronacrisisteam van Sint Maarten zegt dat het personeel de werkzaamheden nog goed aan kan. Op dit moment is er voldoende beschermende kleding, maar de komende weken kan een tekort aan mondkapjes ontstaan.

Mondkapjes nodig

Oddo roept daarom niet-zorgbedrijven die mondkapjes van het type FFP 1, 2 of 3 hebben deze af te staan. Sint Maarten voert alle landelijke voorschriften bij een coronabesmetting door. Dat betekent ook dat gemeenschappelijke ruimten niet meer worden gebruikt.

Pluim voor personeel

Sint Maarten prijst zich gelukkig dat het eigen personeel niet is getroffen door een besmetting. Oddo prijst hun inzet. Er komt meer op hun schouders terecht omdat door het bezoekverbod ook wijkverpleegkundigen niet meer binnen kunnen komen.