Dries Banierink, de nieuwe cultuurmakelaar van Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen, meent dat het grote schoenen zijn die hij moet vullen na het vertrek van zijn voorganger Quinta Clason. Gelukkig hebben ze bijna dezelfde schoenmaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Banierink, de nieuwe cultuurmakelaar van Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen, meent dat het grote schoenen zijn die hij moet vullen na het vertrek van zijn voorganger Quinta Clason. Gelukkig hebben ze bijna dezelfde schoenmaat. © Robin Hilberink

Cultuurmakelaar Quinta draagt stokje in Oldenzaal over aan Dries en vertrekt zelf naar Almelo

OLDENZAAL - Negen jaar lang deed Quinta Clason haar uiterste best zoveel mogelijk verbindingen  te leggen in het culturele veld van de Boeskoolstad. Die taak draagt ze over aan Dries Banierink, de nieuwe cultuurmakelaar voor Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen. ‘Superleuk om iets te mogen doen waar je zelf hart voor hebt!’ 

 1. Eerbetoon aan Jan Willem Racer, de eerste democraat van Twente: ‘Wek hem tot leven en hij kan zo weer aan het werk’
  PREMIUM

  Eerbetoon aan Jan Willem Racer, de eerste democraat van Twente: ‘Wek hem tot leven en hij kan zo weer aan het werk’

  Als er een eredivisie van de Twentse geschiedenis zou bestaan dan hoort Jan Willem Racer daar zeker in thuis. De Oldenzaalse advocaat en patriot legde de basis voor de democratische rechten in Overijssel. Gisteren werd voor de derde keer de naar hem vernoemde prijs uitgereikt. Hans Krakers, pleitbezorger bij uitstek, was erbij. „Zonder Racer had Twente er anders uitgezien.”
 2. Statushouders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen
  PREMIUM
  column

  Statushou­ders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen

  In de bijna 12,5 jaar dat ik nu bij de krant werk kan ik mij niet herinneren dat Oldenzalers zich ooit massaal voor het stadhuis hebben verenigd om protest te voeren. Het coronaprotest (lees: de fakkeltocht) kwam het meest in de buurt, maar dat verliep op vreedzame wijze. De keren dat de Ganzenmarkt bommetje vol stond viel er altijd wel wat te vieren. Een Sinterklaasintocht, of de carnavalsoptocht bijvoorbeeld. Naast een geweldig evenement ook voor sommige deelnemers een uitgelezen kans om verkapt protest te voeren. Maar daar bleef het dan ook bij. In Oldenzaal kennen ze tot nu toe de betekenis van het woord demonstratie niet.