Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Loes Meijerink (links) met een aantal vrijwilligers van De Höfte: v.l.n.r. Johan Huijsmans, Dorien Gerrits, Wil Gerrits, Herman Vleer en Mieke ter Heurne. © Annina Romita

De Höfte na 25 jaar een parel van Oldenzaal

OLDENZAAL - Natuur- en Milieu Educatief Centrum De Höfte bestaat 25 jaar en viert dat met een jubileumdag op zaterdag 25 mei. Bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met deze, uit een burgerinitiatief ontstane, ‘maatschappelijke parel’ van de stad.

Na een kwart eeuw zit duurzaamheid inmiddels onmiskenbaar in de genen van De Höfte. Dat is niet alleen zichtbaar in de educatieve (spel)activiteiten die worden georganiseerd voor de jongste bezoekers, maar ook in de eigen bedrijfsvoering. „Alles wat je hier om je heen ziet, hebben we verkregen via sponsoring”,  vertelt bedrijfsleider Loes Meijerink. Nieuwe spulletjes worden zelden aangekocht, vaker wordt gebruik gemaakt van tweedehands materialen. „We verkopen eieren van onze eigen kippen, fruit uit de eigen boomgaard en aardappelen uit eigen grond. De zelfvoorzienende boerderij die je vroeger veel zag, die willen we hier weer laten zien.”

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.