Volledig scherm
De meeste deelnemers aan de Halve Marathon waarderen dit evenement een hoog cijfer. © Robin Hilberink

Deelnemers geven Halve
Marathon Oldenzaal een 9

OLDENZAAL - Deelnemers aan de Halve Marathon Oldenzaal, die op 6 oktober 2019 op de atletiekkalender staat, zijn zeer enthousiast over dit evenement. Gevraagd naar een cijfer geven ze de HMO gemiddeld een negen.

Een beoordeling die Huub van Langen van de organiserende LAAC Twente tevreden stemt. „We hebben een enquête gehouden onder de 2600 lopers die vorig jaar mee hebben gelopen. Dertig procent van die mensen heeft ook gereageerd en gaf ons een negen. Dat betekent dat we niks hoeven te veranderen. We moeten alleen nog de puntjes op de i zetten. Een van die puntjes is de keuze om elke deelnemer een medaille te geven. Een paar dagen na de wedstrijd krijgen ze een metalen sticker thuis gestuurd met daarop de eindtijd. Die sticker kunnen ze dan zelf op hun medaille plakken.”

Vrachtwagens

De inschrijving voor de Halve Marathon Oldenzaal is al twee maanden geopend. In die tijd hebben zich circa 200 lopers aangemeld. De jongste van hen is 6 jaar en de oudste (tot nu toe) 71 jaar.  Van Langen: „Je ziet dat we steeds meer lopen buiten de regio krijgen. Daar moeten we het ook van hebben. Veel lopers komen hier vanwege de mooie route. Twee vrachtwagens van Bleckmann rijden het hele land door met het logo van de HMO erop. Je ziet dat veel mensen op de weg dat thuis opzoeken en dat dit hartstikke goed werkt.”

Verrassingen

Net als vorig jaar is er ook dit keer een loop over 1 of 2 kilometer voor basisscholieren. „Dankzij bijdragen van de Rabobank en Parker Hannifin kan deze afstand gratis worden aangeboden. We hopen dit jaar duizend kinderen aan de start te krijgen. De belangstelling voor de 3 kilometer, voor mij persoonlijk een hoogtepunt van de Halve Marathon Oldenzaal wordt ook steeds groter”, weet Van Langen. „Omdat de organisatie staat, kunnen we nu dingen extra’s gaan doen. Onderweg hebben we nog wat verrassingen voor de lopers in petto. Ik vind het ook mooi om te zien dat veel mensen die dag een handje mee willen helpen. Vrijwilligers en verkeersregelaars kunnen altijd een mail sturen naar helpers@halvemarathonoldenzaal.nl.”