Directeur ReintenInfra Oldenzaal: ‘Stikstofuitspraak is guillotine voor de bv Nederland’

VideoOLDENZAAL - Herman Reinten, directeur van ReintenInfra uit Oldenzaal, vreest voor de gevolgen van de stikstofuitspraak. Voor de wegenbouw in het algemeen, voor zijn bedrijf in het bijzonder. „Dit heeft zo’n impact. Ik kan het mijn mensen niet uitleggen.”

Meer dan 650 mensen werken er voor de bedrijven die onder de vlag van ReintenInfra uit Oldenzaal vallen. Wegenbouwers, grondwerkers, stratenmakers en slopers, calculators, receptionistes en stagiairs.  Allemaal zijn ze directeur Herman Reinten even lief. „Het zijn goede mensen”, vertelt hij in zijn kantoor. Mensen uit de regio, die werk verrichten in en voor de regio. Hij voelt zich er verantwoordelijk voor, als werkgever. Indirect betaalt hij hun boterham. „Ik heb een zorgplicht”, vindt hij. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.