Volledig scherm
Een Drakenbootrace in Oldenzaal © Bert Kamp

Drakenbootrace in Oldenzaal bereikt limiet aantal deelnemers

OLDENZAAL - Het maximum aantal deelnemers aan de eerste editie van de Drakenbootrace in Oldenzaal is bereikt. In totaal 36 teams strijden zaterdag 7 september om de winst op het water van recreatiepark Het Hulsbeek. Het varen in een drakenboot is een van oorsprong Chinese traditie. Inmiddels is het een wereldwijde erkende sport en worden er WK’s in gehouden.

Leden van De Ronde Tafel tekenen voor de organisatie van het evenement. Zij bouwen nabij Partycentrum Het Buitenhuys een waar Drakeneiland. Vanaf die plek is de race goed te aanschouwen. Op het eiland staan verschillende eettentjes, er is een bar en het evenement wordt verder aangekleed met muziek. Ook aan de kinderen is gedacht.

Finale

De Drakenbootrace begint om 10.00 uur en de finale is rond de klok van 16.30 uur. Er kan tot 20.00 uur worden nagepraat en gedanst onder het genot van een hapje en een drankje. Zogenaamde Drakenmunten zijn ter plekke verkrijgbaar en kosten 2 euro per stuk.Tevens zijn de munten te koop via www.drakenbootrace-oldenzaal.nl.

Opbrengst

De opbrengst van de race gaat naar de Stichting Vrienden Gehandicaptensport Oldenzaal. Met het evenement hoopt de vereniging een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de aanleg van een nieuw kunstgrasveld bij ZVV De Esch.