Voor haar afstudeeropdracht voert Lotte Alberink een onderzoek uit naar de mogelijkheden van herbestemming van de bedrijfshallen op het voormalige terrein van de firma Zwartz aan de Parallelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor haar afstudeeropdracht voert Lotte Alberink een onderzoek uit naar de mogelijkheden van herbestemming van de bedrijfshallen op het voormalige terrein van de firma Zwartz aan de Parallelstraat. © Annina Romita

Dromen over een cultuurcluster op terrein Zwartz in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een cultuurcluster op het vroegere terrein van de firma Zwartz aan de Parallelstraat? In het kader van een afstudeeronderzoek wordt onderzocht of zo’n herbestemming mogelijk is. Los daarvan wordt gekeken of een deel van de bestaande hallen behouden kan blijven.

Lotte Alberink (23) uit De Lutte hoopt dit jaar haar opleiding aan de Jan des Bouvrie Academy in Deventer af te ronden. Daarna hoopt ze een baan te vinden, die haar de kans biedt ‘mooie interieurs’ te ontwerpen. Op weg naar haar stageadres (SOM= in het oude Gelderman-pand) fietste ze vrijwel dagelijks langs het inmiddels door de gemeente aangekochte terrein van de firma Zwartz.