Jongeren vermaakten zich gisteren prima op Het Hulsbeek.
Volledig scherm
Jongeren vermaakten zich gisteren prima op Het Hulsbeek. © Carlo ter Ellen DTCT

'Drukker op Het Hulsbeek dan normaal'

OLDENZAAL - Recreatieterrein Het Hulsbeek bij Oldenzaal blijft vooralsnog gewoon open. Dat meldt parkbeheerder Rob Beverdam. De Hulsbeekdag is wel afgelast.

Volgens Beverdam is er op dit moment geen reden het recreatiepark af te sluiten in verband met het coronavirus. "Het park is groot genoeg, zodat mensen op voldoende afstand van elkaar kunnen blijven. Wel hebben ook wij extra maatregelen getroffen. Zo worden de toiletten extra vaak schoongemaakt en dat geldt ook voor de parkeerautomaten. Dat zijn plekken die veel worden aangeraakt door mensenhanden, maar verder zien wij nu geen reden het park af te sluiten."

Dat geldt ook voor de andere parken van de Regio Twente, Het Lageveld bij Wierden en Het Rutbeek bij Enschede.

Behoefte

Sterker nog, volgens Beverdam voorziet het Hulsbeek momenteel in een behoefte. "We merken wel dat het behoorlijk drukker is dan op een gewone doordeweekse dag in maart. Er wandelen meer mensen, maar ik zie ook kinderen met elkaar voetballen. Het zou mooi zijn dat wel alleen hierom al het park open kunnen blijven houden."

Quote

We merken dat het behoorlijk drukker is dan op een gewone doordeweek­se dag in maart

Rob Beverdam

Dat bleek ook gisteren, op de warmste dag van de week. Veel voetballende kinderen en families aan picknicktafels. En dinsdagavond werd er zelfs de waterpijp gerookt; alles kan op het Hulsbeek.

Hulsbeekdag

De traditionele Hulsbeekdag is wel afgelast. Dit evenement is de opening van het nieuwe seizoen en zou 5 april gehouden worden. "Maar ook zonder nationale regel zouden we de Hulsbeekdag niet door hebben laten gaan", meldt Beverdam. "Veel standhouders en andere betrokkenen zegden af of twijfelden. Dus voor ons stond al vast dat we het dit jaar zonder Hulsbeekdag doen. Jammer, maar gezien de omstandigheden nu wel het beste."

Wat de andere grote activiteiten op het terrein betreft: daarvan is het doorgaan op dit moment nog onbekend.