Volledig scherm
PREMIUM
Drie woningen aan de Glindestraat zijn inmiddels dichtgetimmerd. De WBO probeert nu met man en macht ook de familie Pisano het (meest rechtse ) huis uit te krijgen. © Robin Hilberink

Echtpaar weigert huis in Oldenzaal te verlaten: ‘Ze spelen een vies spelletje’

OLDENZAAL - Drie van de vier bewoners aan de Glindestraat in Oldenzaal zijn inmiddels vertrokken, maar de familie Pisano weigert haar huis te verlaten. Als het gezin blijft tegenstribbelen sleept WBO Wonen haar voor de rechter.

De ramen van de drie woningen naast hen zijn dichtgetimmerd. Maar Jenny en Frans Pisano laten zich er niet door afschrikken. Want hoewel het woongenot er niet beter door wordt, zijn ze niet van plan het voorbeeld van hun buren te volgen. Die hebben onlangs op verzoek van de Oldenzaalse woningcorporatie hun woning aan de Glindestraat verlaten. WBO is voornemens de vier sociale huurwoningen pal tegenover de Jumbo te slopen. Het vrijkomende terrein wil de woningcorporatie verkopen aan supermarkteigenaar Björn Kuipers, die er veertig extra parkeerplaatsen wil realiseren. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.