Volledig scherm
PREMIUM
Zes jaar geleden. FC Berghuizen viert feest nadat het in een beslissingswedstrijd promotie naar de derde klasse afdwong. © Frans Nikkels

FC Berghuizen stapt met een reünie over naar zaterdag

OLDENZAAL - 71 seizoenen speelde het vlaggenschip van FC Berghuizen op zondag. De overstap naar de zaterdag is dan dan ook een feestje waard bij de laatste thuiswedstrijd, zondag 26 mei tegen Fleringen.

De cijfers spreken voor zich. Vanaf de oprichting in 1947 speelde het eerste herenteam van FC Berghuizen altijd op zondag. Ooit begonnen in de onderafdeling van de KNVB, later uitkomend in de competitie van de Twentsche Voetbal Bond en na de promotie in 1964 spelend in de KNVB. Het hoogste niveau ooit (de eerste klasse) werd gehaald in het seizoen 1994-1995. De meeste wedstrijden werden gespeeld in de tweede klasse (23 seizoenen). Daarna volgden zeventien seizoenen in de derde klasse en dertien jaargangen in de vierde klasse. Nota bene het laatste jaar op zondag bracht de club door in de vijfde en laagste klasse van het amateurvoetbal. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.