Fede (5) uit Oldenzaal: de grootste kleine fan van de nieuwe Plechelmusklok

VIDEOOLDENZAAL - Met zijn verrekijker tuurt het jongetje naar boven. Naar die grote, loodzware, fonkelnieuwe klok, die met twee hijskranen naar de top van de Plechelmustoren wordt gehesen. Fede Fisquetti - vijf jaar en waarschijnlijk de grootste kleine fan van de basiliek - straalt. Dit wilde hij voor geen goud missen. 

 1. Nieuwe, grootste klok van Twente wordt 45 meter omhoog gehesen, nu al beweegt de vloer een beetje: ‘Maar het is allemaal doorgerekend’
  PREMIUM

  Nieuwe, grootste klok van Twente wordt 45 meter omhoog gehesen, nu al beweegt de vloer een beetje: ‘Maar het is allemaal doorgere­kend’

  OLDENZAAL - Hoog in de toren van de Oldenzaalse Plechelmusbasiliek mijmert stadsbeiaardier Hylke Banning over de nieuwe klok. Zal die over 500 jaar nog altijd luiden? Zullen de klanken die zich dan in de omgeving voortplanten, nog iets van hemzelf in zich hebben en van de boodschap van z’n Spaanse schepper. Maar eerst moet ‘Plechelmus’ nog ‘even’ op zijn plek worden gehangen.
 2. Oldenzaals stel emigreert naar Kroatië voor buitenlandse droom: wie neemt hun koffiezaak over?
  PREMIUM

  Oldenzaals stel emigreert naar Kroatië voor buitenland­se droom: wie neemt hun koffiezaak over?

  OLDENZAAL - Een werkdag beginnen met uitzicht over de helderblauwe zee. Vrolijke gasten ontvangen. Lekker eten. En goede koffie, vanzelfsprekend. Zo moet het leven van Sven Oude Middendorp (35) en Zamora Ter Meer (29) er straks uitzien. Het stel is op huizenjacht in Kroatië, waar ze een vakantiecomplex willen beginnen. Maar voor het zover is: wie wordt de opvolger van hun koffiezaak in Oldenzaal?