Volledig scherm
PREMIUM
Geen ‘games’ meer, zoals voorgaande jaren wel het geval was op Het Hulsbeek © Myrthe Effing

Geen ‘games’ meer op Hemelgames in Oldenzaal

OLDENZAAL - Hemelvaart is voor veel organisaties de aanleiding voor een goed feest. Zo zijn er in Oldenzaal de feestelijke Hemelgames. Daarnaast hebben Hemelvaart-activiteiten plaats in Weerselo, Losser, Rossum en Deurningen. Die variëren van feesten tot het traditionele dauwtrappen.

Een compacter en anders ingedeeld terrein, twee aparte ingangen en geen 'games' meer. De nieuwe organisatoren van de Hemelgames op het Hulsbeek zetten hun eigen accenten op het muziekfeest waar ze sinds vorig jaar eigenaar van zijn.

Tom Leuveld over het terrein waar de Hemelgames donderdag plaatsvinden: "Het is kleiner dan voorheen en dat wilden we ook graag. Je creëert zo een intiemere sfeer, tussen de bomen en het water. En dat is de sfeer die wij ook willen uitstralen met de Hemelgames." Daarvoor zijn onder meer de podia verplaatst.

Kleiner terrein

Quote

In de loop van de jaren is de muziek steeds belangrij­ker geworden en de games werden steeds kleiner

Het festival kan een kleiner terrein gebruiken doordat het traditionele spelencircuit met grote opblaasbare obstakels niet meer doorgaat. Deze games waren bij het begin juist de basis van het festival.

„In de loop van de jaren is de muziek steeds belangrijker geworden en de games werden steeds kleiner. Vorig jaar hadden we nog maar 24 teams, te weinig vonden we om alles voor te organiseren, vandaar dat we besloten hebben dat onderdeel los te laten.”

Afwikkeling verkeer

Aan de afwikkeling van het verkeer is ook de nodige aandacht besteedt, meldt Leuveld. „We willen de fietsers en het overige verkeer scheiden. Dat is nu gelukt door Parkeerplaats 3 in te richten als fietsenstalling, terwijl de auto's kunnen parkeren op Parkeerplaats 4, bij restaurant Het Buitenhuys.”

Maar, de organisatoren kunnen alles nog zo goed voor elkaar hebben, het festival is wel in de open lucht. „Vorig jaar, op onze eerste editie, was het weer niet zo goed. Dit jaar spelen we daarop in door extra tenten te plaatsen. Ook delen we bij regen gratis poncho's uit.” Natuurlijk hoopt iedereen op mooi en droog weer. „Dan is het hier op Het Hulsbeek bijna magisch.”