Volledig scherm
Het spectaculaire plan om de praalwagens door een grote tent te laten rijden op de Groote Markt verdwijnt weer in de ijskast. © Robin Hilberink

Geen overdekte carnavalstent op Groote Markt in Oldenzaal

OLDENZAAL - Er komt ook dit jaar geen overdekte carnavalstent op de Groote Markt. Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes krijgt de vergunning niet rond. 

Het was een mooi jubileumcadeau geweest van de jubilerende Kadolstermennekes aan zichzelf en de Oldenzaalse gemeenschap, maar de tent die het hele marktplein moet overdekken komt er ook dit jaar niet. De carnavalsvereniging, die dit jaar 66 jaar bestaat, wilde de tent vorig jaar al plaatsen maar kreeg destijds geen vergunning van de gemeente.

Peter Velner, voorzitter van de optochtcommissie, sprak toen de veelbelovende woorden uit dat in 2020 de tent er zeker zou komen. Maar ook dit jaar is het De Kadolstermennekes niet gelukt om hier tijdig een vergunning voor te krijgen. 

Voeten in aarde

Reden is dat de constructie van de immense tent niet voldoet aan de gestelde voorwaarden en eisen. „We mogen op de Groote Markt niet met contragewichten werken om de tent te kunnen verankeren. Het alternatief is dat we dan de grond in moeten en dat heeft nogal wat voeten in aarde. We krijgen het gewoon niet op tijd rond. Hopelijk volgend jaar wel, maar het kan ook zomaar nog twee jaar duren", geeft Velner aan. 

Kleiner exemplaar

De tent zou worden ingericht met barretjes en vier dagen lang op de Groote Markt staan. Het idee was om de tent tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht op zondag te laten staan en de praalwagens er door heen te laten rijden. Dat kan, omdat het object op het midden van het plein 15 meter hoog is en de wagens tijdens de optocht kunnen worden teruggebracht naar een hoogte van zeven meter.

In plaats van een grote tent staat er nu tijdens carnaval, net als voorgaande jaren, een kleiner exemplaar op het marktplein dat plaats biedt aan zo'n duizend feestvierders.