Max de Vries aan de visvijver op het Hulsbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Max de Vries aan de visvijver op het Hulsbeek. © Emiel Muijderman

Geen sport die het in Twente zo goed doet in coronatijd als vissen: ‘Mensen moeten wel de regels volgen’

OLDENZAAL - Vissen wint tijdens corona aan populariteit. Netjes op anderhalve meter afstand en al starend naar het water laten veel mensen de chaos van tegenwoordig even achter zich. En dat is in Noordoost-Twente niet anders. 

Zaterdagochtend, 10.00 uur. Bij de visvijver op het Hulsbeek in Oldenzaal heerst een serene rust. Wie om de vijver heen loopt, komt vissers tegen die alleen of in tweetallen hun geluk aan de waterkant beproeven. Net als Max de Vries (22). De jonge Oldenzaler is nog net niet met een hengel in zijn hand geboren. Samen met zijn vriendin Emma bivakkeert hij al twee dagen met een tentje langs de vijver. „Vroeger viste ik met een bamboehengeltje, nu met een carbonhengel”, zegt hij. „Ik ben er echt mee opgegroeid. Mijn opa heeft het me geleerd.” 

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.