Volledig scherm
PREMIUM
Glindestraat. © Lenneke Lingmont

Geen weg meer terug in kwestie Glindestraat Oldenzaal

AnalyseOLDENZAAL - De kwestie rondom de familie Pisano aan de Glindestraat in Oldenzaal is een soap geworden. In de hoofdrollen: de familie zelf, WBO, Björn Kuipers en de gemeente. 

De familie dreigt uit huis te worden gezet. Woningcorporatie WBO wil de woning slopen. Supermarkteigenaar Kuipers wil het vrijkomende terrein kopen voor parkeerplekken. De gemeente kan het licht voor Kuipers op groen zetten als de raad een wijziging van het bestemmingsplan goedkeurt. Het college van B en W heeft eerder al aangegeven welwillend tegenover het plan te staan. ‘Omdat zij in het verleden vaker mee heeft gewerkt aan uitbreiding van de supermarkt’. Een argument dat kan worden beschouwd als een vrijbrief voor Kuipers om steeds verder te mogen groeien. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.