Volledig scherm
PREMIUM
De Plechelmusparochie in Oldenzaal. © Annina Romita DTCT

Geld nodig voor behoud basiliek in Oldenzaal

OLDENZAAL - Financiële problemen maken dat het water de bestuurders van de geplaagde Plechelmusparochie tot aan de lippen staat. Als er geen oplossing komt, dreigt zelfs sluiting van de Oldenzaalse basiliek.

Tom Kok weet dat de harde boodschap die hij verkondigt hem niet door alle parochianen in dank wordt afgenomen. Maar de vice-voorzitter van het bestuur van de Plechelmusparochie geeft aan dat hij ook begripvolle reacties krijgt: „Dit is nu eenmaal de realiteit.” Het structurele tekort van anderhalve ton is ‘rampzalig’. Het is ook de reden dat de parochie een intensief contact heeft met de econoom van het bisdom.

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.