De laatste editie van Boeskool is Lös, in 2019.
Volledig scherm
De laatste editie van Boeskool is Lös, in 2019. © Robin Hilberink

Gemeente Oldenzaal doet beroep op iedere inwoner bij opstellen van nieuw evenementenbeleid

OLDENZAAL - De plannen lagen er al een tijdje, maar de gemeente Oldenzaal zet de komende tijd vaart achter het opstellen van een nieuw evenementenbeleid. Dit doet ze in samenwerking met de verschillende partners en de inwoners van de stad.

 1. Alles gaat voorbij dus ook de tijd dat je gratis naar de Boeskool-artiesten in Oldenzaal kon kijken
  PREMIUM

  Alles gaat voorbij dus ook de tijd dat je gratis naar de Boeskool-artiesten in Oldenzaal kon kijken

  OLDENZAAL - Het zal even wennen zijn voor de Oldenzalers en alle andere trouwe bezoekers. Maar voor het eerst in het ruim 50-jarig bestaan van de Boeskool is Lös wordt er dit jaar entree gevraagd bij dit evenement. Volgens de organisatoren van ‘Summer in the City’ is dat pure noodzaak om van dit nieuwe onderdeel een succesnummer te kunnen maken. De vraag is niet alleen hoe deze kleine cultuurshock half augustus uitpakt tijdens de langverwachte gouden editie van het zomerfeest, maar ook of dit feestje op de Ganzenmarkt gevolgen heeft voor de drukte op de Groote Markt.
 2. Dierenkliniek Oldenzaal-Losser werkt voortaan met eigen label supplement voor ‘zandetende’ paarden
  PREMIUM

  Dierenkli­niek Oldenzaal-Los­ser werkt voortaan met eigen label supplement voor ‘zandetende’ paarden

  OLDENZAAL - Struinend over social media kom je zo nu en dan opmerkelijke berichten tegen. Zoals de post van Dierenkliniek Oldenzaal-Losser, waarin dierenartsen enthousiast delen voortaan met een eigen label 100% psyllium te werken. Dat is een voedingssupplement om zand uit de darmen van paarden te voeren. Waarom het middel nodig is? Paardenarts Jantine van Ginneken (42) vertelt.