Volledig scherm
© Gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal spreekt zich uit tegen Nashville-verklaring

OLDENZAAL - Bij het gemeentehuis van Oldenzaal hangt deze dinsdag een regenboogvlag. De gemeente protesteert daarmee tegen de Nashville-verklaring. „In Oldenzaal mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt”, aldus de gemeente. „Samen zijn wij Oldenzaal.”

Oldenzaal is daarmee niet de enige die zich verzet tegen het ‘homohaatmanifest’, zoals het door sommige mensen wordt genoemd. De ondertekenaars en hun Nashville-verklaring krijgen felle kritiek.

De verklaring spreekt zich uit tegen homoseksualiteit en schrijft onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Het zou in strijd zijn met ‘Gods heilige bedoelingen wanneer mensen zichzelf bewust zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit.’

poll

Gemeente Oldenzaal spreekt zich uit tegen Nashville-verklaring

Gemeente Oldenzaal spreekt zich uit tegen Nashville-verklaring

  • Fantastisch gebaar, dat zouden alle gemeenten moeten doen (43%)
  • Slechte zaak, de gemeente moet zich niet mengen in deze discussie (20%)
  • Hou er gewoon over op: dat manifest verdient al die aandacht niet (37%)
2069 stemmen
  1. 2019 het laatste jaar voor Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat?
    PREMIUM

    2019 het laatste jaar voor Oldenzaal Promotie aan de Groot­estraat?

    OLDENZAAL - Wordt 2019 het laatste jaar dat de medewerkers van Oldenzaal Promotie hun werk doen in het pand van de StadsNoabers aan de Grootestraat? Het zou zomaar kunnen. Omdat er geen zekerheid is over de financiën van de organisatie is schriftelijk de huur opgezegd per 31 december dit jaar. Directeur Frans Sanders benadrukt dat het een kwestie is van risico-afdekking. ,,We hebben geen financiële garanties voor de periode na 1 januari 2020. Als die er niet zijn, kunnen we niet blijven huren.”