Als het aan de gemeente Oldenzaal ligt, blijft Approach Fitness de multifunctionele ruimten in sportcentrum Vondersweijde exploiteren.
Volledig scherm
Als het aan de gemeente Oldenzaal ligt, blijft Approach Fitness de multifunctionele ruimten in sportcentrum Vondersweijde exploiteren. © Yellow

Gemeente Oldenzaal wil door met
Approach in Vondersweijde

OLDENZAAL - Approach Fitness blijft de gedroomde kandidaat voor de exploitatie van de multifunctionele ruimten in sportcentrum Vondersweijde. De gemeenteraad wordt voorgesteld een nieuwe huurovereenkomst aan te gaan met Approach.

In het kader van de revitalisatie van Vondersweijde gaf de gemeenteraad vorig jaar november een duidelijk signaal af. Het college werd gevraagd uit te zoeken of een aanbesteding voor de exploitatie van de commerciële, multifunctionele ruimten wettelijk verplicht was. Omdat er veel tevredenheid is over de huidige exploitant (Approach Fitness) gaven de fracties aan het liefst één-op-één door te willen gaan met deze partij. 

Voorkeur voor concept

Juridisch gezien blijkt dat dus mogelijk te zijn. Approach heeft zich doen gelden als een betrouwbare huurders en ook het gebruikerspanel van Vondersweijde heeft een duidelijke voorkeur voor het concept van Approach. In principe waren er drie opties: de gemeente had kunnen kiezen voor het organiseren van een tender (een vrij ingewikkelde aanbestedingsprocedure), voortzetting van de samenwerking met de huidige exploitant of de ruimten zelf gaan exploiteren (door Sport Oldenzaal BV). 

Quote

Approach is een betrouwba­re partij gebleken

Rob Christenhusz, Wethouder Oldenzaal

Minimaal 10 jaar

Het laatste scenario geeft financieel het beste resultaat, maar dan dreigt het risico van staatssteun. Vandaar dat het college een nieuwe huurovereenkomst voor een periode van minimaal tien jaar wil afsluiten met Approach. De nieuwe huurprijs wordt vastgesteld op basis van een taxatie na afronding van de revitalisatie die Vondersweijde krijgt. Mochten de onderhandelingen met de huidige exploitant op niets uitlopen, gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe partij.   

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.