Marcel Willemsen en Rien ter Ellen tennissen al jarenlang op de banen aan de Hoge Haerlaan. Ze willen er nu alles aan doen om de banen open te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Willemsen en Rien ter Ellen tennissen al jarenlang op de banen aan de Hoge Haerlaan. Ze willen er nu alles aan doen om de banen open te houden. © Robin Hilberink

Gemeente zet huurders tennisbaan in Oldenzaal op straat: ‘Dit is buitenproportioneel’

OLDENZAAL - Het was jarenlang de speeltuin van vele Oldenzaalse tennisclubjes. Maar de twee tennisbanen aan de Hoge Haerlaan gaan komend tennisseizoen niet open, zo heeft de gemeente haar huurders vorige week laten weten. De sluiting komt als donderslag bij heldere hemel. „Dit is buiten proportioneel en niet-Oldenzaals.” 

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
  Play

  Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee