Volledig scherm
Overval in Oldenzaal © Dennis Nengerman | News United

Gewapende overval bij tankstation in Oldenzaal

updateOLDENZAAL - Een jongen heeft vrijdagavond geprobeerd een tankstation aan de Essenlaan in Oldenzaal te overvallen. Hij liep met een wapen het pompstation binnen, maar toen de medewerker het veiligheidsglas dichttrok sloeg de dader zonder buit op de vlucht.

Een ooggetuige zag hem samen met een andere man wegrennen richting de Akkerkers. De politie heeft direct onderzoek gedaan en de videobeelden bekeken. Ook is een speurhond ingezet, die de vermoedelijke route van de dader heeft afgezocht.

Signalement

De politie heeft een signalement vrijgegeven van beide verdachten. De jongen die het tankstation binnenliep had zijn gezicht bedekt met iets zwarts. Verder droeg hij een donkerblauwe jas met capuchon, een donkere broek en lichtkleurige schoenen. 

Zijn handlanger had een lichtgetint uiterlijk en een beginnend snorretje. Ook hij droeg een donkerblauwe jas, met aan zijn capuchon een bontkraag. De jongen, waarschijnlijk een jaar of 16 oud, sprak goed Nederlands.

Getuigen

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt omwonenden die een camera aan hun huis hebben opgeroepen om hun beelden te delen met de politie.