Volledig scherm
De open dag van OLT, met tweede van links Gijs Kerkhof. © Annette Bussmann

Gijs (16) uit Oldenzaal wil als chauffeur kilometers maken

OLDENZAAL Op een prominente plek aan de Zutphenstraat in Oldenzaal zetelt vanaf zaterdag officieel het coöperatieve Opleidingscentrum Logistiek & Transport. Gijs Kerkhof (16) uit Oldenzaal was één van de bezoekers op de open dag van OL&T:  „Ik wil chauffeur worden, kilometers maken.”

Aan wethouder Rob Christenhusz was zaterdagmorgen de eer het lintje door te knippen. „Ook in recessietijden, als het economisch minder gaat, blijft er in de sector transport en logistiek altijd werk”, hield hij zijn gehoor voor.
Waar voorheen de ROC-opleiding BBL niveau 2 vanuit Oldenzaal op het ROC in Almelo gevolgd kon worden, is dat sinds drie jaar ook dichterbij mogelijk. 

Vanwege ruimtegebrek aan de Enschedesestraat verkaste het centrum afgelopen week naar een groter onderkomen. Praktijkcoördinator Marc Bijlsma: „De eerste lichting hebben we inmiddels afgeleverd. Negen chauffeurs en zeven logistiek medewerkers. De leerlingen gaan één dag in de week naar school en werken de andere vier dagen bij betrokken bedrijven.”

Auto’s wassen


Gijs Kerkhof volgt aan het Twents Carmel College de richting Mobiliteit en Transport. „Ik ben vierdejaars en doe dit jaar examen. Ik wil hier graag de opleiding gaan volgen. Ik werk al bij Fisscher Transport. Vrachtwagens wassen, opruimen, ik doe er van alles. Ben pas nog voor mijn blokstage op de vrachtwagen met Fisscher mee geweest naar Noorwegen en Zweden. Prachtig! Dat is wat ik wil: kilometers maken in het buitenland!”

Allround


„We willen dat de leerlingen allround worden”,  aldus Bijlsma.  „Daarom is de input van de verschillende meewerkende bedrijven erg belangrijk. Er komt van alles bij kijken. Vrachtwagens moeten geladen worden. En leer maar eens hoe je een wiel verwisselt!”