Volledig scherm
De winnaars van de Gouden Boeskool, Stichting Tandem en Aanhanger Project (STA) © Robin Hilberink

Gouden Boeskool voor STAP Oldenzaal, Ben Wienk is vrijwilliger van het jaar

OLDENZAAL - De Gouden Boeskool gaat dit jaar naar de Stichting Tandem en Aanhanger Project (STAP). De vrijwilligersprijs van stichting Impuls werd gisteravond uitgereikt in stadstheater De Bond. Oldenzaler Ben Wienk werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. 

Stichting Tandem en Aanhanger Project vormde samen met de Twentse Wensambulance en de stichting Vrienden van de Gehandicaptensport Oldenzaal (SVGO) de drie genomineerden voor de vrijwilligersprijs. Maar uiteindelijk verkoos de vierkoppige jury STAP tot winnaar.

STAP zet zich in voor mensen met een beperking. De stichting beschikt over 2 tandems, een elektrische fiets, 2 opvouwbare scootmobiels en een aanhanger met oprijplaten. Mensen met een (tijdelijke) beperking kunnen deze kosteloos lenen. Volgens de jury verdient de tot nu toe redelijk onbekende stichting een plek in de schijnwerpers. Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro verbonden, waarvan 250 euro moet worden besteed aan een lokaal goed doel en 750 euro aan de waardering van eigen vrijwilligers. De andere twee genomineerden kregen een geldprijs van 200 euro, beschikbaar gesteld door de gemeente. 

Voor de individuele vrijwilligersprijs waren Marlies Yland, Stijn Geertshuis en Ben Wienk genomineerd. De prijs, een bokaal en een geldprijs van 100 euro, ging naar laatstgenoemde. Wienk (89) heeft tot op late leeftijd aan vrijwilligerswerk gedaan. Dit jaar neemt hij na ruim 20 jaar afscheid van de Stichting Vincentius Oldenzaal. Daarnaast is hij medebestuurder van de Stichting Armoedebestrijding Oldenzaal en penningmeester van Probus Oldenzaal. Een ‘allround’ vrijwilliger, die in zijn laatste jaar als vrijwilliger terecht wordt bekroond, vindt de jury. 

Volledig scherm
Winnaar vrijwilliger van het jaar, Ben Wienk. © Robin Hilberink