Voormalig stadhuis nu makelaar Schlichter. Hans Schlichter.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig stadhuis nu makelaar Schlichter. Hans Schlichter. © Carlo ter Ellen DTCT

Hans Schlichter restaureerde oude raadhuis Oldenzaal: ‘Je moet wel een beetje gek zijn om dit te doen’

‘Je moet wel een beetje gek zijn om zoiets te doen. En dat ben ik denk ik ook wel een beetje.’ Hans Schlichter is makelaar en bovenal iemand met een liefde voor historisch erfgoed. Lef is hem ook niet vreemd, anders lukt het niet om een buitenkansje weg te kapen voor de neus van de WBO.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.