Fit, tevreden en met een gezonde kleur keerde Harry Jutten na een bijna anderhalf jaar durende reis rondom de wereld terug in Noordoost-Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Fit, tevreden en met een gezonde kleur keerde Harry Jutten na een bijna anderhalf jaar durende reis rondom de wereld terug in Noordoost-Twente. © Annina Romita

Harry Jutten uit Oldenzaal noodgedwongen eerder terug van wereldreis: ‘Ik ben fit en dat is de hoofdprijs’

OLDENZAAL - Zo wandel je nog met een rugzakje vol goede moed door hartje Spanje, zo bivakkeer je tijdelijk in een bovenwoning aan de rand van De Lutte. Eerder dan gepland (‘corona’) is Harry Jutten terug in Oldenzaal. Met een schat aan verhalen en het gevoel een bevoorrecht mens te zijn. 

„Het is nog niet af”, is de nuchtere constatering van Jutten, freelance tekstschrijver en medewerker van deze krant. Begin oktober 2018 begon hij aan een reis met een onbekende eindbestemming. Met de opbrengst van zijn huis wilde Jutten nog meer van de wereld zien dan hij eerder al had gedaan. Zijn vlucht naar Punta Arenas (Chili) bracht hem naar een stad op meer dan 13.700 kilometer afstand van Oldenzaal. Het aanvankelijke plan om al wandelend vanuit het onderste puntje van Zuid-Amerika omhoog te lopen, liet hij al snel varen. „Afstanden zijn daar toch een heel ander verhaal.”