Volledig scherm
PREMIUM
Riëtte Kruize, directeur van stadstheater De Bond, presenteert ‘In de kijker’. © Annina Romita

‘Hopelijk is De Bond wat Oldenzaal zoekt’

OLDENZAAL - Stadstheater De Bond brengt zo’n tachtig professionele voorstellingen. Daar komen de zogeheten amateurbespelingen nog bovenop. Directeur Riëtte Kruize hoopt dat het is wat Oldenzaal zoekt. 

Een snelle blik op het genre-overzicht achter in de nieuwe brochure van De Bond, die vandaag wordt gepresenteerd, leert dat het stadstheater aan de Molenstraat in het seizoen 2019-2020 een bonte mix aan artiesten en gezelschappen zal ontvangen. Naast landelijke toppers als Ali B, Stefano Keizers, Sara Kroos, VOF de Kunst en Mart Smeets komen gevestigde namen (Thijs Kemperink, ENorm en Helligen Hendrik) en nieuw talent uit de regio (Plat Vot uit Albergen) aan bod. „Ik hoop dat het is wat Oldenzaal zoekt”, zegt Riëtte Kruize, directeur van De Bond.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.