Blijft het groene karakter van het gebied Jufferbeek-Noord, ingeklemd tussen de spoorlijn, Hazewinkelweg (foto), Hengelosestraat en Eekboerstraat/Eektestraat, gehandhaafd of moet dit vooral een nieuw werkgebied worden? Het IVN is er niet helemaal gerust op.
Volledig scherm
Blijft het groene karakter van het gebied Jufferbeek-Noord, ingeklemd tussen de spoorlijn, Hazewinkelweg (foto), Hengelosestraat en Eekboerstraat/Eektestraat, gehandhaafd of moet dit vooral een nieuw werkgebied worden? Het IVN is er niet helemaal gerust op. © Carlo ter Ellen DTCT

IVN kritisch over invulling Jufferbeek-Noord: ‘Zuinig zijn op laatste zichtbare stukje groen in Oldenzaal’

OLDENZAAL - Dat er een gebiedsvisie ligt voor Jufferbeek-Noord wordt van harte toegejuicht. Maar inhoudelijk zijn ze bij het IVN allesbehalve gerust op een goede (groene) afloop. Net als twee jaar geleden is de hamvraag nog steeds: wat gaat er nou eigenlijk in dit gebied gebeuren en wanneer?  

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartijen en crashes
  Play

  Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartij­en en crashes

 2. Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april