Volledig scherm
© Robin Hilberink

Jacht op voetbalplaatjes van de jonge helden van Quick'20 kan beginnen

OLDENZAAL - Ruim 900 jeugdleden van Quick'20 zien zichzelf vanaf volgende week terug op een voetbalplaatje. Björn Kuipers gaf gisteravond het startschot voor de plaatjesactie van de jubilerende voetbalclub.

Wie wil zichzelf nu niet terugzien op een voetbalplaatje? Op een enkeling na gingen dan ook bijna alle jeugdleden van Quick'20 vorig najaar op de foto voor de voetbalplaatjesactie. Een initiatief ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de club. Björn Kuipers overhandigde gisteren de eerste vier stickerboeken aan de jeugdleden Pep Lewerissa, Senne Peters, Amir Barri en Kai Langkamp.

De voetbalplaatjes zijn vanaf volgende week verkrijgbaar in de Jumbo supermarkt van Kuipers aan de Deken Scholtenstraat.

Hele operatie

Het was een hele operatie om de jeugdleden op de foto te krijgen. In verband met de privacywetgeving moesten de ouders daarvoor eerst toestemming geven. "We moesten van elke ouder een handtekening hebben. Dat was een behoorlijke klus”, geeft Ilse Tijdhof aan. Samen met Desiree Broekman is zij de kartrekker van de voetbalplaatjesactie, die volledig wordt bekostigd door Kuipers. Om hoeveel geld het gaat wil Tijdhof niet zeggen. "Laten we het er maar op houden dat het een mooi sponsorbedrag is."

Twee zaterdagen had het duo nodig om iedereen vast te leggen op de gevoelige plaat. In totaal 933 jeugdleden en daarnaast ook nog alle voetbalteams. De foto's van de teams zijn verwerkt in het stickerboek, evenals talrijke sfeerfoto's. Wie straks dubbele plaatjes heeft hoeft niet te treuren. Tijdhof: "We gaan na een week of vijf een ruilmiddag verzorgen."