Volledig scherm
Ronald Koeman is op dinsdag 21 april te gast in Stadstheater De Bond, op uitnodiging van het 100-jarig Quick'20. © AP

Jubilerend Quick'20 ontvangt Koeman en Hoogma in Oldenzaalse theater De Bond

OLDENZAAL - Voetbalvereniging Quick'20 wrijft zich in de handen. De club, die dit jaar het eeuwfeest viert, begroet op dinsdag 21 april Ronald Koeman in Oldenzaal. De bondscoach van het Nederlands elftal is de topgast van een voetbalcafé, dat opvallend genoeg niet in het eigen clubgebouw wordt gehouden.

Op dinsdag 21 april neemt naast Ronald Koeman de Oldenzaalse directeur topvoetbal van de KNVB, Nico-Jan Hoogma, plaats. De twee worden geïnterviewd door Eddy van der Ley. Deze befaamde interviewer reist momenteel langs Nederlandse theaters met Willem van Hanegem. Ook is hij initiator én presentator het theatercollege over de landstitel van FC Twente. 

Volledig scherm
Eddy van der Ley (links) trekt momenteel met oud-voetballer Willem van Hanegem door het land. © eric brinkhorst

Stadstheater De Bond

Wat dat betreft gaat Van der Ley zich op dinsdag 21 april thuisvoelen, want het voetbalcafé met Koeman en Hoogma wordt in Stadstheater De Bond gehouden. „Bijzondere gasten verdienen een bijzondere setting”', aldus een woordvoerder van de jubileumcommissie van Quick'20. „Bovendien speelt natuurlijk ook mee dat we in het theater meer mensen kunnen ontvangen dan in ons eigen clubgebouw.” 

Medewerking Filmhuis

Overigens moest de organisatie nog wel even in de slag met Het Filmhuis, dat al een filmavond op 21 april had gepland. „Maar gelukkig waren zowel het Filmhuis als directeur Riëtte Kruize van De Bond bereid om mee te denken en daar zijn we ze maar wat dankbaar voor.”

Vrijwilligers

Binnenkort komt er meer duidelijkheid over hoe mensen aan kaarten kunnen komen, maar volgens de jubileumcommissie krijgen vrijwilligers van het jubilerende Quick'20 waarschijnlijk voorrang. Quick verwacht veel mensen, zeker omdat het Nederlands elftal zich voorbereidt op het EK voetbal, onder andere in eigen land. Daar zal door Koeman en Hoogma zeker op worden vooruitgeblikt. 

Volledig scherm
Ook Nico-Jan Hoogma schuift aan in De Bond. © Rob Voss