Volledig scherm
PREMIUM
De deur van de Drieeenheidkerk kerk. © Carlo ter Ellen DTCT

Kandidaat-koper Drieëenheidkerk in Oldenzaal haakt af

OLDENZAAL - De kandidaat-koper voor Drieëenheidkerk haakt af. Het parochiebestuur moet op zoek naar een nieuwe invulling. Er is optimisme over het plan voor zorgwoningen in de Mariakerk.  

Het bestuur van de Plechelmusparochie moet op zoek naar een andere koper voor de Drieëenheidkerk aan de Kruisstraat. De partij waarmee het parochiebestuur in zee leek te gaan, heeft zich net voor de feestdagen officieel teruggetrokken. Deze partij wilde een aantal zorggerelateerde functies in de kerk onderbrengen. De hoge kosten van aanpassing en onderhoud hebben ertoe geleid dat de kandidaat het plan heeft ingetrokken.

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.