Volledig scherm
Zes winnaars van de Carmel Award van het Twents Carmel College, locatie De Thij, uit Oldenzaal. © Carmel Award

Leerlingen Twents Carmel College Oldenzaal winnen Carmel Award

GROENLO - Leerlingen uit 5 havo en 6 vwo van het Twents Carmel College, locatie De Thij, uit Oldenzaal hebben vrijdagavond in Groenlo de Carmel Award gewonnen. De scholieren gaan na de finale met acht genomineerde groepen naar huis met de titel ‘Beste Carmelprofielwerkstuk 2019’. De eindstrijd had plaats bij scholengemeenschap Marianum.

De winnaars van de havo, Marijke, Tirza en Dorthe, hebben de titel te danken aan hun bijzondere werkstuk over ‘Stresspieken op school bij middelbare school leerlingen’. ‘In dit profielwerkstuk was het wetenschappelijke materiaal het beste toegepast en bovendien is de oplossing op alle Carmel-scholen toepasbaar door de praktische oplossing die de leerlingen aanbieden in hun werkstuk’, meende de jury.

Eendenkroos

De winnaars van het vwo, Alette, Danee en Nina, wonnen met ‘Eendenkroos in een ander licht’. De jury: ‘Dit profielwerkstuk is het best wetenschappelijk onderbouwd en overal goed uitgelegd. En complimenten voor het experiment dat ze helemaal zelfstandig hebben uitgevoerd. Bovendien is dit onderwerp maatschappelijk hoogst relevant’.

Pitches

De leerlingen moesten hun profielwerkstukken toelichten tijdens korte pitches. Met de Carmel Award beloont Stichting Carmelcollege het meest bijzondere profielwerkstuk van  examenkandidaten havo en vwo. De Carmel Award is in het leven geroepen om leerlingen en hun begeleiders te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.