Volledig scherm
Hoogtepunt van het Bokkenzitting sinds jaar en dag: het afsluitende lied Antoon op 'n Bok. Hier een foto uit 2012 met stadsprins Erwin Brookhuis en sik Ton Olde Weghuis. © Reinier van Willigen

Liefst 28 carnavalsverenigingen naar Oldenzaal voor ‘Antoon op 'n Bok’

OLDENZAAL - Carnavalvierend Twente verzamelt zich komende zaterdag in de feesttempel van Rouwhorst. Liefst 29 verenigingen (inclusief de organiserende Kadolstermennekes) melden zich voor de jaarlijkse Bokkenzitting en nemen hun beste artiesten mee naar Oldenzaal.

Van Vroomshoop tot Haaksbergen, van van Enter tot Weerselo, van Ootmarsum tot Losser; overal komen de verenigingen weer vandaan. En natuurlijk zijn alle Oldenzaalse clubs ook weer van de partij in de grote zaal van Rouwhorst. Liefst vijf jubilerende verenigingen hebben hun komst toegezegd. Naast de organiserende en 66-jarige Kadolstermennekes zijn dat het Oldenzaaalse Barrakkus, de Köttelpeer’n uit Denekamp, ‘n Lesten Stuuver uit Rossum en de Melbuulkes uit Borne. Er staan lange tafels klaar voor de verenigingen, die in totaal al voor zo’n 1.000 bezoekers zorgen. Daarnaast natuurlijk nog de feestvierders die gewoon voor een ouderwets avondje carnaval naar Rouwhorst komen. 

Antoon op 'n Bok

De avond begint om klokslag 20.00 uur. Om 22.45 wordt traditiegetrouw samen Anton op ‘n Bok gezongen, waarna er een afterparty begint in de grote zaal (met dj Hugo Koopman) en het voorcafé met zanger Ronald Meijer.

De zaal gaat zaterdag om 19.00 uur open, de entree is gratis.