De gemeente Oldenzaal is bereid mee te werken aan een maatwerkoplossing voor het huidige afvalprobleem van de bewoners van De Industrieel.
Volledig scherm
De gemeente Oldenzaal is bereid mee te werken aan een maatwerkoplossing voor het huidige afvalprobleem van de bewoners van De Industrieel. © Robin Hilberink

‘Maatwerkoplossing’ voor bewoners van De Industrieel in Oldenzaal

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is bereid om met bewoners van De Industrieel te kijken of er een ‘maatwerkoplossing’ kan worden gevonden voor het afvalprobleem van de bewoners van dit nieuwe wooncomplex.

In de huidige situatie moeten de bewoners van De Industrieel hun afval deponeren in de ondergrondse restafvalcontainer aan de Burgemeester Wallerstraat. Voor veel bewoners van het complex aan de Kistemakerstraat is die afstand van ongeveer 200 meter een behoorlijke opgave. Zij dringen aan op een ondergrondse container in de nabijheid van De Industrieel.

Graag in gesprek

Volgens de gemeentelijke afvalstoffenverordening is dat formeel niet echt nodig. Bij nieuwe hoogbouw dient er binnen een afstand van 250 meter een ondergrondse container voor huishoudelijk restafval aanwezig te zijn. Om de openbare ruimte zo obstakelvrij mogelijk te houden, wordt er geen extra container bij de nieuwbouw geplaatst. Gezien de doelgroep van De Industrieel is de gemeente toch bereid om te kijken of de bewoners tegemoet kan worden gekomen. „Daarover gaan we graag met hun in gesprek.”

Voorstel op komst voor groenafval

Dat ook de bewoners van De Industrieel  hun afval niet gescheiden kunnen afgeven, is een probleem dat al langer de aandacht heeft van de gemeente. Vorig jaar september besloot de gemeenteraad dat onderzocht moet worden of groente-, fruit- en etensresten ook bij hoogbouwcomplexen apart aangeleverd kunnen worden. Samen met Twente Milieu wordt gewerkt aan een voorstel. Tot die tijd kunnen bewoners al wel een groencontainer aanvragen bij Twente Milieu. Die moet dan wel op het eigen terrein worden geplaatst en niet in de openbare ruimte.