Volledig scherm
Foto ter illustratie: een gasdrukpistool. © Instagram politie_marco

Mannen opgepakt langs A1 bij Oldenzaal vanwege verboden wapenbezit

OLDENZAAL – Drie mannen zijn maandagavond bij Oldenzaal aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Zij worden verdacht van verboden wapenbezit. In de auto van de mannen werd een gasdrukpistool gevonden.

De mannen liepen tegen de lamp tijdens een controle langs de A1. Omdat één van de inzittenden geen reisdocumenten kon tonen, werd de auto van het trio grondig onderzocht. Hierbij werden het gasdrukpistool en een priem gevonden.

Twee van de mannen zitten een dag later nog vast op verdenking van verboden wapenbezit. De derde inzittende is weer op vrije voeten.

  1. Deze Twentse ondernemers zijn afhankelijk van China: ‘Vertraging lijkt onontkoombaar’
    PREMIUM

    Deze Twentse onderne­mers zijn afhanke­lijk van China: ‘Vertraging lijkt onontkoom­baar’

    OLDENZAAL - De magazijnen van speelgoed-verkoper Peter Acu ( XLShop Group) zijn deze maandag nog goed gevuld. De grote vraag is alleen: hoe lang blijft dat zo? De speelgoedman uit Oldenzaal (25 werknemers) durft geen voorspelling te doen. „Met het oog op Chinees Nieuwjaar hadden we al meer ingekocht dan anders, dus we zitten hier nog niet met een half leeg magazijn. Maar je moet maar afwachten hoe veel er terug komen als de nieuwjaarsvakantie achter de rug is.”