Volledig scherm
PREMIUM
De locatie Lyceumstraat van het Twents Carmel College, het Carmellyceum, moet de status van gemeentelijk momument krijgen. © Carlo ter Ellen DTCT

Monumentenstatus voor Carmellyceum en Franciscusschool in Oldenzaal

OLDENZAAL - De locatie Lyceumstraat van het Twents Carmel College (TCC) én de Franciscusschool krijgen beiden de status van gemeentelijk monument. Met die status zijn de monumentale waarden van de panden beschermd bij een eventuele verbouw.  

De nieuwe status van de karakteristieke schoolgebouwen aan de Lyceumstraat komt allesbehalve uit de lucht vallen. Al in 2018 adviseerde de monumentenraad het college een waardenstellend onderzoek uit te laten voeren voor het Carmellyceum. Directe aanleiding was de discussie destijds over het Integraal Huisvestingsplan (IHP), waarbij ook sprake was van een andere invulling voor TCC-gebouw en een nieuw onderkomen voor de Franciscusschool op het Carmel-terrein.

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.