Volledig scherm
© anp

Oldenzaals bedrijf Pré Pain wil van 'tegendraadse' werknemer af

OLDENZAAL/ENSCHEDE - Zoete broodjes worden er niet gebakken deze donderdag bij de kantonrechter in Enschede. Pré Pain wil van een werknemer af die bijna vijf jaar in dienst is en daarvoor twaalf jaar werkzaam was bij Smithuis.

Groothandelsbakkerij Pré Pain wil ontbinding van het arbeidscontract. Jurist J. Hennipman verdedigt de werknemer. Hij klaagt dat er drie dagen voor de zitting nog stukken zijn ingediend door Pré Pain. "In strijd met de procesorde", vindt Hennipman. Zelf heeft hij nog drie verklaringen bij zich van werknemers, maar die nu indienen vindt raadsman N. Vuik van Pré Pain niet oké. "Uw gebrek aan flexibiliteit verbaast mij", zegt rechter Louter. "Bent u nou professionals?" Hij wil van beide kanten concessies: alles of niks. Na wat kopieerwerk gaan de stukken het dossier in.

Opstandig en tegendraads

Vuik legt uit waarom Pré Pain de man kwijt wil. "Zijn houding en gedrag zijn opstandig en tegendraads, hij disfunctioneert en vindt zichzelf belangrijker dan zijn teamleden. Hij doet wat hij wil en instructies en waarschuwingen pakt hij niet op. Hij stelt zich buiten de organisatie." Hennipman betwist alle aantijgingen. "Er wordt een heleboel gesteld en het zijn best wel pittige beschuldigingen, maar het zijn een hele hoop meningen die niet worden onderbouwd. Het had op papier moeten worden gezet." Hij wijst op de beoordelingsgesprekken van 2016, 2017 en 2018; zijn cliënt heeft 'voldoende gefunctioneerd'.

De werknemer is sinds januari ziek en kampt met privéproblemen. "Het is een container vuil die over je heen komt", zegt hij. De rechter stelt vast dat er in de functioneringsgesprekken niet één letter staat over de houding en het gedrag van de werknemer. "Stel dat het waar is wat u beweert, dan moet meneer toch een kans krijgen om zich te verbeteren." Hij vraagt Vuik wanneer de eerste kans was, maar een helder antwoord komt er niet. De teamleider van de werknemer meldt dat de werknemer 'vakinhoudelijk' voldoende presteerde, maar ook dat hij 'een zuiger' is. De rechter wil weten hoe het nu verder moet. "Ik ben bang voor represailles", zegt de werknemer.

Vergoeding

"Ik heb twee smaken", zegt de rechter. "Toewijzen of afwijzen. Als ik het afwijs, gaat u dan terug naar Pré Pain?" Beide partijen zien dat niet zitten. "Dan is er een vertrekpunt om er samen uit te komen", vindt de rechter. De onderhandelingen duren even, maar stranden, tot teleurstelling van de rechter. Pré Pain wil zo'n 40.000 euro vergoeding betalen plus een outplacementtraject, maar Hennipman vraagt 80.000. "Hij is ziek, komt niet direct aan het werk en de vraag is of hij een uitkering krijgt." Hennipman stelt dat de verstoorde arbeidsverhouding is veroorzaakt door werkgever. "Ernstig verwijtbaar handelen."

Uitspraak binnen vier weken.